Tukuma 3. pamatskolas 9. klases skolēni apmeklē Latvijas Republikas Saeimu

Tukuma 3. pamatskolas 9. klases skolēni 4.oktobrī devās interesantā un izglītojošā mācību ekskursiju uz Latvijas Republikas Saeimu. Šī ekskursija bija svarīgs notikums viņu izglītības ceļā un sniedza iespēju iepazīt Latvijas valsts pārvaldes darbu tuvplāna.

   Kad skolēni ieradās Saeimas ēkā, viņus sagaidīja profesionāli gidi, kas bija gatavi dalīties ar zināšanām par Latvijas politisko sistēmu, Saeimas darbu un nozīmi valsts pārvaldē.

   Skolēniem bija iespēja apskatīt Saeimas sēžu zāli, kur notiek diskusijas un likumdošanas process, un uzzināt vairāk par demokrātijas principiem un valsts pārvaldes struktūru. Viņi pat varēja uzstāties ar jautājumiem un diskutēt ar Saeimas deputātiem.

   Pēc ekskursijas pa Saeimas ēku, skolēni apmeklēja Saeimas bibliotēku, kur varēja iepazīties ar vēsturiskiem dokumentiem un literatūru par Latvijas politisko attīstību. Turpinot ekskursiju, viņi apmeklēja Saeimas muzeju, kur tika izstādīti dažādi priekšmeti un informācija par Latvijas vēsturi un valsts pārvaldi.

   Ekskursijas laikā skolēni ne tikai uzzināja par Latvijas politisko sistēmu, bet arī apzināja sevi kā aktīvus pilsoņus un iedzīvotājus, kuriem ir iespēja ietekmēt valsts darbību un likumdošanu.  

   Šī mācību ekskursija uz Saeimu bija lieliska iespēja izglītot un iedvesmot jauniešus par valsts darbību un pilsonisko lomu demokrātiskajā sabiedrībā.