Konkurss “Palīdzēsim dabai – palīdzēsim sev!”

Palīdzēsim dabai – palīdzēsim sev! – ar šādu vadmotīvu SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība ”Piejūra”” izsludina makulatūras un izlietoto bateriju vākšanas konkursu 2023./2024. mācību gadā.

Projekta mērķi ir veicināt bērnu un jauniešu izglītošanu atkritumu šķirošanā, resursu taupību, sekmēt aprites ekonomiku un dabas saudzēšanu, veicinot rūpes par planētas nākotni. Šajā mācību gadā konkurss norisināsies no 18. septembra līdz 2024. gada 3. maijam.

Konkursa norises laikā dalībnieki tiek aicināti vākt izlietoto vai nevajadzīgo biroja papīru, kartonu, grāmatas, žurnālus, bukletus un citus papīra un kartona izstrādājumus, kā arī izlietotās baterijas. Makulatūrai ir jābūt sasietai pakās un saliktai kartona kastēs vai maisos. Baterijas ir parocīgi vākt izlietotās plastmasas ūdens pudelēs, jo tās var pēc tam aizskrūvēt un nodot kopā ar makulatūru, piesakot bezmaksas izvešanu.

Makulatūru uz pārkraušanas-šķirošanas staciju Tukumā var nogādāt arī pašu spēkiem, informējot stacijas operatoru, lai ievestais apjoms tiek reģistrēts uz mūsu izglītības iestādi. Konkursa norises laikā makulatūras izvešanu var pieteikt neierobežotu reižu skaitu.

Arī šogad katra savāktā makulatūras tonna atgriezīsies pie dalībniekiem kā viena paka biroja papīra, bet tiem dalībniekiem, kuri būs savākuši visvairāk makulatūras, balvā tiks apmaksāti transporta izdevumi izglītojošai ekskursijai. Savukārt, SIA ” Zaļais centrs” parūpēsies par balvu fondu bateriju vākšanas uzvarētājiem.