Dzejas diena 2023

Septembris – tas ir zelta nokrāsas mēnesis, kad vasara atkāpjas un dod ceļu rudenim. Tas ir mēnesis, kad visā Latvijā tiek svinētas Dzejas dienas.  

  Šogad Tukuma 3. pamatskolā Dzejas dienu pasākums tika rīkots 22. septembrī, un tas bija veltīts izcilajam latviešu dzejniekam Ojāram Vācietim.  

   6.- 8. klašu skolēni tika aicināti piedalīties dažādās aktivitātes, kas bija veidotas tā, lai veicinātu interesi gan par dzejnieku O. Vācieti, gan dzeju kā tādu.  

  Katrā stacijā skolēniem tika piedāvātas aizraujošas aktivitātes, un sagaidīja arī izaicinājumi, kuru mērķis bija attīstīt skolēnu radošumu un veicināt izpratni par dzeju.       

   Tā bija brīnišķīga iespēja, lai iepazītu un novērtētu dzejas skaistumu un nozīmi, kā arī izpaustu, apzinātu sevi un savas prasmes.
  Šādi pasākumi neapšaubāmi veicina literāro izglītību un palīdz skolēniem attīstīt izpratni par dzeju un tās nozīmi mūsu ikdienas dzīvē.
   Kopumā Dzejas dienu pasākums bija veiksmīgs, jo sniedza skolēniem iespēju izpaust savu radošumu un iepazīt dzejas pasauli.

   Paldies ikvienam, kas iesaitsījās!

Paldies 7. klases meitenēm Lindai un Ennijai par aktīvu iesaisti Dzejas dienas norisē!