Tukuma 3.pamatskolas komanda Latvijas Fizikas festivālā

15.aprīlī Rīgā Hanzas Peronā tika aizvadīts trešais Latvijas Fizikas festivāls, kas pulcēja vairāk nekā trīs tūkstošus apmeklētāju. Festivāla ietvaros noslēdzās arī AS “Latvenergo” organizētais 28. skolēnu erudīcijas konkurss “FIZMIX Eksperiments”. Festivālā par labākās komandas titulu sacentās 230 fizikas entuziasti. Starp 230 pusfināla komandām bija arī Tukuma 3.pamatskolas  komanda  “Spēka Avots”  – Raivo Šeluha, Iveta Majevska, Alise Mažule, Karīna Gajevika, Daniela Drūnese un skolotāja Dana Zukule, iegūstot 9. vietu 230 komandu kopvērtējumā.

Lai arī šajā gadā “FIZMIX” dalība finālā tika atdota 6 citām Latvijas skolām, lepojamies par iespēju tikt līdz pusfinālam, iekļūt labāko fiziķu TOP10 un piedzīvot dalību šajā konkursā. 

Liels paldies skolotājai Danai Zukulei par sparu un enerģiju dalībai konkursā!

Tukuma 3.pamatskolas direktore

Zane Selivanoviča

Par konkursu:

Latvenergo rīkotais fizikas erudīcijas konkurss pulcē komandas no Latvijas skolām, kurās mācās 8. un 9. klašu skolēni. “FIZMIX Eksperiments” konkursa mērķis ir veicināt jauniešu interesi par eksaktajiem priekšmetiem, it īpaši fiziku, lai nākotnē rosinātu vēlmi apgūt inženiertehniskās profesijas. Ar “FIZMIX Eksperiments” konkursa palīdzību gan skolotāji, gan skolēni var pārliecināties, ka fizika nav tikai sarežģīta teorija, bet tā eksistē mums visapkārt un var būt aizraujoša.