Izbraukuma izlaušanās spēle “Blēņas un pasakas”

   2023. gads ir dzejnieka un mūsu novadnieka Imanta Ziedoņa deviņdesmitgades gads, un tieši šī notikuma dēļ visā Latvijā tiek organizētas dažādas aktivitātes, lai atgādinātu, cik Ziedoņa personība un daiļrade ir daudzšķautņaina un interesanta.

  Par Ziedoni runā arī pie mums, Tukuma 3.pamatskolā. Īpaši interesanti un vērtīgi pavadīts laiks tika šodien, kad skolā viesojās Imanta Ziedoņa fonda “Vegli” izglītības iniciatīva “Ziedoņa klase”, kas sadarbībā ar “Latvijas skolas soma” piedāvā izbraukuma izlaušanās spēles.  

    Ar trīs pārvietojamām lādēm, kurās iekšā slēpjas dažādi uzdevumi, vajadzēja tikt galā un izlausties 7.-9. klašu skolēniem. 

   Spēles laikā skolēni uzdevumus veica komandās, un katra komanda risināja savus uzdevumus, kuri balstīti Imanta Ziedoņa pasakās – Uz PasakaPasaka, kurā dzen un piedzen un Putekļa briesmīgie piedzīvojumi.   

   Visātrāk izlausties izdevās 9. klases skolēniem, otrajā vietā palika 8., bet 3. ierindojās 7.a un 7. b klase.

   Paldies Imanta Ziedoņa fondam “Viegli”, “Latvijas skolas soma” par iespēju skolēniem interesantā veidā padziļināti iepazīt Imanta Ziedoņa pasakas, veicinot lasītprasmi un izzinot rakstnieka vērtības!