LVM Meža ekspedīcija

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ik gadu aicina 6. klašu audzēkņus doties izzinošos mācību pārgājienos – LVM Meža ekspedīcijās -, aizvadot aizraujošas mācību stundas ārā.  

Šogad, 16. septembrī, šo unikālo iespēju izmantoja mūsu skolas 6. klases skolēni kopā ar savu skolotāju Zoju Tarasenko. Viņi par ekspedīcijas vietu izvēlējās Ziemeļkurzemi – Popes maršrutu.

Tā kā ekspedīcijas saturs veidots atbilstoši kompetenču pieejai un jaunajam izglītības saturam dabaszinātnēs, skolēni tās laikā tika rosināti saprast, kā dabaszinībās iegūtās zināšanas ir izmantojamas ikdienas dzīvē, pašiem veicot praktiskus uzdevumus, kā arī apzināt, cik nozīmīgi ir saglabāt mežu nākamajām paaudzēm. 

  Paldies LVM par šo iespēju!  

“Man ekskursija ļoti patika. Man liekas, ka šī bija vislabākā ekskursija. Visvairāk man patika šķirot pudeles un taisīt tiltu. Biju priecīga, ka beidzot uzzināju, kā mēra kokus un kā nosaka to vecumu, jo parasti mēs braucam uz Rīgas bibliotēku. Paldies skolotājai, ka mūs aizveda šādā ekskursijā!”

     /Megija/

“Man ļoti patika ekskursija, jo varēja pavadīt laiku ar klasesbiedriem. Mans mīļākais uzdevums bija pēdējais, kad vajadzēja būvēt tiltiņu, neizmantojot naglas un āmuru. Šī pirmā klases ekskursija bija priekpilna un ļoti interesanta. Es vēlētos pamēģināt strādāt par to cilvēku, kas mēra kokus.”

/Monta/

Man ekskursija patika, jo uzzināju jaunu informāciju par mežu. Visvairāk man patika, kad mēs taisījām tiltiņu un kad bija jāšķiro atkritumus. Man nepatika, kad bija jācep desiņas, jo tās visu laiku krita nost no kociņiem.  

/Linda/