Ekskursija uz Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un ” Rīgas biržu.”

2018.gada 12.decembra rītā, projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros, Tukuma 3.pamatskolas 6b.klases skolēni kopā ar skolotājām Aigu Jansoni un Jeļenu Orlovu, tikās Tukuma dzelzceļa stacijā, lai kopīgi ar vilcienu dotos uz Rīgu.

Brauciena mērķis bija iepazīt Latvijas un pasaules mākslas un kultūras mantojumu. Pirmā pieturvieta bija Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, kurā, gida pavadībā, varēja iepazīties ar pašu muzeja ēku un tā rekonstrukcijas gaitu, kā arī aplūkot latviešu mākslas attīstības vēsturi ar mākslas darbu palīdzību.  Skolēni iepazina tādu slavenu latviešu mākslinieku darbus kā Jānis Rozentāls, Vilhelms Purvītis, Maija Tabaka u.c..

Mākslas galerijā “Rīgas Birža” skolēniem tika sniegta iespēja aplūkot pasaules mākslas un kultūras mantojumu. Kā galvenais apskates objekts bija ēģiptiešu zāles apmeklējums, kurā skolēni varēja aplūkot ĪSTU ēģiptiešu mūmiju un sarkofāgu.

Skolēni ļoti augstu novērtēja abu muzeju apmeklējumu sniegtos ieguvumus, kā arī vairums no viņiem būtu gatavi, vēl kaut reizi dzīvē apmeklēt konkrētos muzejus!