Pie mums viesojās “Namdara darbnīca” ar programmu “Koka daudzveidīgā dzīve”

Projekta „Latvijas skolas soma ” ietvaros, 2019. gada 4. novembrī mūsu skolā viesojās izzinoši- radošā „Namdara darbnīca” ar programmu „Koka daudzveidīgā dzīve”. Skolēniem tika piedāvāta interaktīva nodarbība par Latvijā augošiem kokiem, tradicionālo instrumentu izmēģināšana kopā ar meistariem un darbošanās ar senajiem koka spēļu rīkiem.
Interaktīvajā nodarbībā lektore pastāstīja, ka jau senos laikos cilvēki novērojuši, ka dažādu sugu kokiem ir dažādas īpašības. Dažiem koksne ir ļoti cieta, citiem tā ir mīksta un lokana.
Vēl skolēniem tika dota iespēja koka paraugus pasmaržot, pataustīt. Redzēt dažādus interesantus darinājumus no koka.
Praktiska darbošanās ritēja kopā ar 3 pieredzējušiem kokamatniekiem. Rokas instrumentu izmēģināšana, materiāla iepazīšana, sava piemiņas dekora “skaistās skaidas” un kopīgās puķu kastes izgatavošana.
Skolas pagalmā tika nodrošināta aktīva atpūta ar senajiem koka rotaļu elementiem. Skolēni varēja izmēģināt „ garās koka kājas, ” uz koka slēpēm vienlaicīgi trijatā slēpot, sist koka tapas.
Zināšanu nostiprināšanai, skolotāju rīcībā nonāca īpaši izstrādātas darba lapas un uzskates materiāls no koka, ar turpmāku izziņu veicinošiem un pārskata uzdevumiem.
Skolēniem šis pasākums ļoti patika, jo ikkatrs varēja darboties, izpausties, parādīt savas prasmes un spējas.